Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presserum Information til dig fra din kommune EU-parlamentsvalg den 9. juni 2024: Oplev valget backstage

EU-parlamentsvalg den 9. juni 2024: Oplev valget backstage

Er du interesseret i politik, og kunne du tænke dig at komme helt tæt på det kommende EU-parlamentsvalg, har du nu en spændende mulighed for at blive tilforordnet vælger!

Hvad vil det sige at være tilforordnet vælger?

Som tilforordnet vælger skal du være med til at sikre, at valghandlingen foregår korrekt - fx ved at krydse vælgerne af på valglisten, udlevere stemmesedler og tælle stemmer op, når valget er slut. Du skal være med til at hjælpe valgstyrerne, der er ansvarlige for valgstedet og som vil være lokalpolitikere. 

Traditionelt er de tilforordnede vælgere udpeget af de politiske partier i Byrådet, men nu har du chancen.

Hvad får du ud af det?

Du får på nærmeste hold mulighed for at opleve, hvordan demokratiet fungerer i praksis på valgdagen. Som tilforordnet vil du modtage en skattepligtig diæt samt gratis forplejning på valgdagen. Du skal selv sørge for transport til og fra valgstedet. 

Du skal møde enten kl. 8.30, 11.45 eller 19.30 og være der, til stemmerne er talt op på valgdagen.

Krav for at blive tilforordnet vælger

For at kunne blive tilforordnet vælger skal du bo i Høje-Taastrup Kommune, være stemmeberettiget, være fyldt 18 år på valgdagen og være dansk statsborger. Det er en fordel, at du har flair for IT, da vi bruger digitale valglister. 

Hvis det er noget for dig, kan du tilmelde dig på www.htk.dk/tilforordnet. Du skal give en kort motivation for, hvorfor du ønsker at blive tilforordnet vælger.

Dette er en første tilkendegivelse – når fordeling af pladser på valgstederne er gjort op, vil vi evt. kontakte dig for at høre, om du stadigvæk har mulighed for og lyst til at deltage.

Sidste frist for at ansøge er søndag den 2. juni 2024.

Find svar på spørgsmål om EU-parlamentsvalget på www.htk.dk/valg

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje