Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presserum Information til dig fra din kommune Skolestart 2024: Skoleindskrivning

Skolestart 2024: Skoleindskrivning

Orientering om skoleindskrivning til skolestart i 2024.

Kære forældre til kommende 0. klasse-børn

Vi glæder os til at byde jer og jeres barn velkommen i skole, og vi inviterer jer hermed til informationsmøde i forbindelse med skoleindskrivningen, der sker fra uge 44 til og med uge 3.

Vores skoler lægger vægt på at skabe en god skolestart og et godt skoleliv for jeres børn, hvor de både trives og udvikler sig fagligt og personligt, så de bliver rustet til videre uddannelse og til at stå på egne ben i livet.

Kommunens folkeskoler er blandt andet optaget af, at børn og unge skal lære skolens fag ved at analysere, idéudvikle og finde løsninger på virkelige problemstillinger fra deres hverdag eller samfundet.

Denne måde at lære på stimulerer elevernes nysgerrighed, giver et højt elev-engagement og høje faglige og personlige resultater. Det viser undersøgelser og erfaringer fra både Danmark og udlandet. Læs evt. mere på hjemmesiden www.htk.dk/21

På den enkelte skole tilrettelægges den konkrete hverdag og skolens udvikling i et løbende og tæt samarbejde mellem lærere, pædagoger, skoleledelser og skolebestyrelser og med inddragelse af elever og forældre.

Skoleindskrivning: sådan gør du

Indskrivning af børn, der skal starte i 0. klasse i august 2024, finder sted fra uge 44 i år til og med uge 3, 2024. Du skal indskrive via kommunens hjemmeside på www.htk.dk/skolestart - du logger på med dit MitID.

Ifølge Folkeskoleloven skal alle børn starte deres skolegang i 0. klasse, da 0. klasse er en del af det pligtige undervisningsforløb. Har du et barn, som skal starte i 0. klasse til sommer, skal du derfor indskrive barnet i skolen. Du kan samtidig indskrive dit barn i SFO, der starter den 1. april 2024.

Hvornår skal barnet i skole?

Er dit barn født i kalenderåret 2018, skal barnet starte i 0. klasse i august 2024.

Er dit barn født i perioden 1. januar 2019 til 30. september 2019, kan barnet optages i en 0. klasse, men det kræver naturligvis, at barnet kan følge undervisningen i 0. klasse og senere i 1. klasse.

Er dit barn født i 2017 og ikke allerede indskrevet, får du nærmere besked fra distriktsskolen med
diverse oplysninger om skolen.

Skolevalg

Der er frit skolevalg for dit barn, hvilket vil sige, at I som forældre har mulighed for at ønske en anden skole end distriktsskolen. Det betyder dog ikke, at jeres barn er sikker på at få en plads på en skole uden for distriktet. Når den samlede skoleindskrivning tilrettelægges efter uge 3, kan elever uden for distriktet blive optaget efter Byrådets kriterier, hvis der er ledig plads på den ønskede skole – se mere på www.htk.dk/skolestart

Endnu engang: Velkommen i skole!

Med venlig hilsen
Skole- og PPR-centret

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje