Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presserum Nyheder og aktuelt Alle beboere på Høje-Taastrup Kommunes plejehjem kan fortsat få serveret saftevand

Alle beboere på Høje-Taastrup Kommunes plejehjem kan fortsat få serveret saftevand

Der er sket fejl og misforståelser, men nu er det præciseret, at alle beboere på kommunens plejehjem skal have saftevand, hvis de ønsker det. Og beboere og pårørende er indbudt til dialogmøder.

De seneste dages information og debat om servering af saftevand til beboerne på plejehjem i Høje-Taastrup Kommune har været præget af en række misforståelser og fejl.

Centerchef Charlotte Kaaber, Sundheds- og Omsorgscentret, Høje-Taastrup Kommune, beklager, at inddragelsen af beboere og pårørende ikke har været god nok, og at det ikke har været klart for alle medarbejdere, hvad der gælder.

Charlotte Kaaber har tirsdag over for alle medarbejdere på kommunens plejehjem præciseret, at alle beboere, der ønsker saftevand, skal have saftevand, samtidig med at det er vand, der står fremme. Pårørende kan også gøre opmærksom på, at der ønskes saftevand.

- Det har hele tiden været sådan, at beboerne har kunnet få saftevand, når og hvis de ønsker det. Men vi må erkende, at vi fra ledelsens side ikke har været gode nok til at sikre, at alle beboere, pårørende og medarbejdere har forstået dette. Derfor er den nye ordning ikke alle steder blevet udført efter intentionen. Det beklager vi fra ledelsens side, siger Charlotte Kaaber.

- Det har været tydeligt, at vi ikke har fået inddraget beboere og pårørende tilstrækkeligt i det nye tiltag. Det prøver vi nu at råde bod på, siger Charlotte Kaaber.

Derfor er der tirsdag sendt invitationer ud til dialogmøder på alle kommunens plejehjem, hvor alle beboere og pårørende får lejlighed til at give deres holdning til kende. Derudover er ordningen med saftevand sat på dagsordenen på de kommende møder i plejehjemmenes Bruger- og Pårørenderåd, hvor det første møde allerede var i går tirsdag 2. maj, oplyser Charlotte Kaaber.

- På baggrund af møderne i Bruger- og Pårørenderåd og dialogmøderne på plejehjemmene, håber vi på en god drøftelse af, hvordan vi fortsat giver vores ældre borgere en god hverdag, hvor beboerne på plejehjemmene selv bestemmer i eget liv, og vi samtidigt påtager os et fagligt ansvar for beboernes sundhed, fx ved at småtspisende ældre kan spise den mad, de har brug for, siger Charlotte Kaaber.

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje