Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presserum Nyheder og aktuelt Børne- og Kulturhuset er nomineret som Årets Skolebyggeri 2023

Børne- og Kulturhuset er nomineret som Årets Skolebyggeri 2023

Børne- og Kulturhuset i Høje-Taastrup Kommune kobler på ny og unik vis børns læring og udvikling med kultur og kreativitet i et sprællevende hus. Nu er det nomineret som Årets Skolebyggeri 2023 sammen med fire andre skolebyggerier. En afstemning afgør vinderen: Giv huset din stemme frem til 25. juni.

Børne- og Kulturhuset i Høje-Taastrup Kommune er nomineret som Årets Skolebyggeri 2023. Billedet er fra den festlige indvielse 14. marts 2023. (Foto: Høje-Taastrup Kommune).

Børne- og Kulturhuset i Høje-Taastrup Kommune er sammen med fire andre skolebyggerier i landet nomineret som Årets Skolebyggeri 2023. Huset er nomineret som det første af sin slags i Danmark og med en arkitektur og indretning, der er skabt specifikt til formålet: I helt unikke rammer huses her både en folkeskole med SFO, en daginstitution med vuggestue og børnehave, og byens musik-, billed- og dramaskole.

Børne- og Kulturhuset er med andre ord et hus til hele dagen og til hele barnets opvækst. Et hus, hvor overgangen fra daginstitution til skole og til fritidsaktivitet kan foregå trygt og så at sige på strømpefødder. Og dygtige og dedikerede lærere, pædagoger, kulturformidlere og professionelle undervisere i musik, drama, dans og billedkunst samarbejder på tværs af huset om at skabe en lærerig og sjov hverdag for byens børn og unge.

Byens nye kulturcentrum

I samarbejde med andre kulturinstitutioner og foreninger, bl.a. det nærliggende Taastrup Teater & Musikhus, åbner huset også for et væld af kulturaktiviteter og -arrangementer. Dermed bliver Børne- og Kulturhuset byens nye kulturcentrum for alle børn og unge og også voksne - her gøres kultur tilgængeligt for alle, uanset alder.

De fysiske rammer afspejler husets stærke kulturprofil som afsæt for læring og udvikling: Børne- og Kulturhuset er samlet om et velkomstområde med et stort fælles atrium, hvor en stor central trappe også fungerer som uformelt scenerum og samlingssted til fx fælles morgensang og andre aktiviteter for hele skolen og på tværs af skole, daginstitution og kulturskoler.

Der er lokaler og uderum specifikt indrettet til henholdsvis skole og daginstitution, men også åbne rum og åbne værksteder, som inviterer til at skabe og udvikle på tværs. Huset rummer flere forskellige sale, som kan bruges til alt fra koncerter, forestillinger, events og arrangementer til gymnastik, idræt og motorik.

Enestående univers for kreativitet, læring og udvikling

Børne- og Kulturhuset er således skabt til at understøtte børns læring gennem kreativitet og bevægelse såvel som gennem tværfaglige og virkelighedsnære projektforløb, hvor børnene arbejder med at undersøge, idéudvikle, arbejde i værksteder og bruge ny teknologi og kreativitet til at skabe løsninger på de problemstillinger, de fordyber sig i. Børne- og Kulturhuset er et enestående univers for børns kreativitet, læring og udvikling.

Børne- og Kulturhuset blev taget i brug i januar i år. Det ligger centralt placeret ved det nye strøg, Kulturstrøget, som er under udvikling i Taastrup.

Giv huset din stemme!

En afstemning frem til og med den 25. juni afgør, hvem der vinder titlen som Årets Skolebyggeri – du kan læse om de fem nominerede skolebyggerier og afgive din stemme her: https://da.surveymonkey.com/r/aaretsskolebyggeri2023

Læs mere om Børne- og Kulturhuset og dets mange tilbud.

 

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje