Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presserum Nyheder og aktuelt CPH:DOX kommer til byen

CPH:DOX kommer til byen

Du kan se tre film i Høje-Taastrup under dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX i marts. En af filmene vises på det nye, prisvindende rådhus.

Filmplakat for filmen Copa 71 - kvindelig fodboldspiller i rød bluse løfter pokal

Igen i år er Høje-Taastrup en del af DOX:Danmarks filmfestival, der i vores område går under navnet VESTEGNS:DOX. Fra den 14.-22. marts kan man opleve tre dokumentarfilm helt gratis på Taastrup og Hedehusene Biblioteker og i byrådssalen på det nye rådhus.

VESTEGNS:DOX er en del af det landsdækkende DOX:DANMARK, der blev sat i søen af CPH:DOX i 2021. Høje-Taastrup er igen i år en del af de 28 kommuner, der er med i festivalen. Fra d. 15.-26. marts vil de 28 medarrangører præsentere et særlig kurateret festivalprogram med dokumentarfilm, debatter og events.

Programmet for de enkelte minifestivaler i de 28 deltagende kommuner er blevet udarbejdet i tæt dialog mellem CPH:DOX og de lokale kulturinstitutioner i de deltagende kommuner.

Festivalen er gratis i Høje-Taastrup

I Høje-Taastrup vises tre dokumentarfilm under VESTEGNS:DOX, hvor der vil være gratis adgang. Det kræver blot tilmelding via Høje-Taastrup Bibliotekernes hjemmeside: www.bibliotek.htk.dk.

En vild familie
14. marts kl. 17-19: Taastrup Bibliotek, Taastrup Hovedgade 86.
En familie, der har skabt et idyllisk selvforsynende liv for deres fire børn tvinges til at genoverveje deres valg og forsøge at (gen)integreres i det moderne samfund, da tragedien uventet rammer dem. 

Copa 71
21. marts kl. 17-19: Hedehusene Bibliotek, Hovedgaden 516B. 
Filmen handler om kvindernes glemte kapitel i dansk fodboldhistorie, hvor det danske kvindelandshold vandt VM i Mexico foran 112.000 tilskuere på Estadio Azteca i Mexico City. Efter filmen kan man møde verdensmesteren, Solveig Sørensen og fodboldeksperten, Arnela Muminovic, der deltager i en samtale med udgangspunkt i filmen.

The Contestant
22. marts kl. 15.30-17.30: Rådhuset, Rådhusstræde 1.
Man følger Japans første realitystjerne, men stjernen ved det bare ikke selv. Det er historien om et ‘stranger than fiction’-show, der er bizart og grænseoverskridende, som kun japansk reality-tv fra slut 90’erne kan være det.

CPH:DOX er en af verdens største dokumentarfilmfestivaler.

Se hele programmet for CPH:DOX i 28 kommuner.

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje