Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presserum Nyheder og aktuelt Efterlysning: 16-17-årige med interesse for at skabe hygge for de ældre på Henriksdal Plejehjem

Efterlysning: 16-17-årige med interesse for at skabe hygge for de ældre på Henriksdal Plejehjem

Høje-Taastrup Kommune etablerer nu forsøg med den såkaldte spireordning, hvor 16-17-årige unge ansættes i spirejob, hvor de hygger med plejehjemsbeboere og giver en hånd med borddækning og lignende lettere opgaver.

- Er du 16-17 år og vil være spire på Henriksdal Plejehjem i Taastrup? Som spire skal du hygge om beboerne med fx højtlæsning, spil og gåture i haven og hjælpe med borddækning og lignende.

Sådan lyder det i opslag på sociale medier fra Høje-Taastrup Kommune, der nu etablerer et forsøg med den såkaldte spireordning, hvor to unge ansættes som ’spirer’ på Henriksdal Plejehjem.

De unge spirer skal ikke varetage plejeopgaver, men fx læse historier eller avisartikler højt, spille spil og lægge puslespil, spille musik eller synge, eller gå en tur i plejehjemmets hyggelige have med beboerne.

Desuden kan spirerne hjælpe med fx at dække bord, tømme opvaskemaskine og hjælpe ved aftensmåltidet.

Hvem kan blive spire?

Som spire skal man være 16-17 år, engageret, udadvendt, imødekommende og pligtopfyldende - og interesseret i at være noget for andre mennesker. 

Spiren skal møde på job to hverdage om ugen fra kl. 16-18. Der betales løn efter gældende overenskomst for ungarbejdere på plejehjem. 

Tilmeld dig til åbent hus og hør mere

Henriksdal Plejehjem inviterer interesserede 16-17-årige til åbent hus torsdag den 7. marts kl. 15-16, hvor de kan høre mere om spirejobbet.

Plejehjemmet beder om, at interesserede unge sender besked om, at de kommer – enten via mail til faglig koordinator Stine Duvils Mathiesen på stinema@htk.dk eller via sms til Stine på 2931 2137.

Der holdes ansættelsessamtaler, efter at der har været åbent hus.

Det er byrådets forventning, at spireordningen kan bidrage til at skabe mere liv og aktivitet på plejehjemmene. Desuden er hensigten med spireordningen, at flere unge kan få interesse for at blive social- og sundhedshjælpere eller social- og sundhedsassistenter. 

 

(Ovenstående foto: Arkivfoto fra Henriksdal Plejehjem. Foto: Ulrik M. Eriksen, SEES Media).

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje