Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presserum Nyheder og aktuelt Enigt byråd har vedtaget Budget 2024

Enigt byråd har vedtaget Budget 2024

Det var et enstemmigt byråd, der tordag den 12. oktober 2. behandlede og vedtog Høje-Taastrup Kommunes budget 2024-2027.

Her er de seks gruppeformænd – fra venstre Lars Prier (O), Özdes Durukan (F), Peter Faarbæk (A), Michael Ziegler (C), Esat Sentürk (B) og Emil Viskum (Ø).

Her kan du se aftalen (referat af byrådsmødet 12. oktober 2023).

Gruppeformændene siger:

Michael Ziegler, Det Konservative Folkeparti:
Jeg er først og fremmest glad for, at det er lykkedes at samle hele byrådet om budgettet for 2024. At det kunne lade sig gøre, skyldes ikke mindst, at vi så ret ens på, hvad der var vigtigst at få med i budgettet denne gang. Her vil jeg især pege på børnepakke 2, en styrket demensindsats og en indsats for at sikre en hurtigere afklaring af langvarige kontanthjælpssager. Jeg er også glad for, at vi får realiseret nogle at de cykelstiprojekter, som har ligget lidt for længe og ventet ”i skuffen”.

Peter Faarbæk, Socialdemokratiet:
I år er der tale om et godt budget med kloge investeringer i billige boliger, ekstra indsats for at løfte folk i arbejde fremfor kontanthjælp, samtidig med at vi med demens- og børnepakken, får givet de svageste børn og ældre et tiltrængt løft.
Med en storstilet plan til 11 mio. kr. får vi samtidig skaffet lys og tryghed på kommunens stier, og har samtidig fundet et beløb til at kunne forny Axeltorv.
Et budget som i store træk flugter Socialdemokratiets politik.

Özdes Durukan, SF:
I SF har vi taget samtalen om empatiske fællesskaber og meningsfulde forandringer. Som medforfatter på budgetforliget er vi i SF er stolte af at være med at løfte den borgernære velfærd på især børne og ældreområdet. Jeg er glad for at vi i fællesskab har prioriteret grøn mobilitet, mere biodiversitet og kommunens generelle udtryk og økonomi til uddannelse af pædagogiske assistenter i dette års budget.

Emil Viskum, Enhedslisten:
Vi er glade for at være med i årets budgetforlig, da budgetaftalen øger rammen for en række af Enhedslistens kerneområder nemlig børn ældre og kontanthjælpsmodtagere. Særligt har børneområdet trængt til et løft. Det er derfor helt centralt for Enhedslisten, at budgetaftalen indeholder en børnepakke, en ny pædagogisk assistent uddannelse og bedre normeringer i daginstitutionerne.

Lars Prier, Dansk Folkeparti:
”Dansk Folkeparti glæder sig over et budgetforlig, som bl.a. indeholder en ” Børnepakke 2 ”, ”Styrket indsats på demensområdet”, og ikke mindst ” Hurtigere afklaring af kontanthjælpssager ”. Jeg vil særligt fremhæve de 2 mio. Kr., som er sat af til yderligere 5 rehabiliteringspladser på ældreområdet samt ønsket om hurtigst muligt at få opført et friplejehjem. Endelig glæder jeg mig over, at der er afsat 100.000 kr. til nye og handicapvenlige overgange på hovedgaden – alt sammen i tråd med DF`s politik ”, udtaler DF`s gruppeformand, Lars Prier.

Esat Senturk, Radikale Venstre:
I Radikale Venstre er vi glade for, at vi nu for sjette år i træk er en del af budgetforliget. Vi er stolte af at være med til at sikre et ansvarligt budget med plads til gode investeringer. Vi er især glade for, at vi har fundet midler til børnepakken, der skal bekæmpe mistrivsel i vores folkeskoler og styrke forebyggende arbejde inden for børn- og ungeområdet. En anden ting, Radikale Venstre har bidraget til i budgettet for 2024, er den grønne omstilling. Det lykkedes os at finde midler til en halv stilling, der skal understøtte den bæredygtige transport.

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje