Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presserum Nyheder og aktuelt Flagdagen i Høje-Taastrup fejrer ti års jubilæum

Flagdagen i Høje-Taastrup fejrer ti års jubilæum

Tirsdag den 5. september er det national Flagdag i Danmark, og i år bliver det markeret, at Høje-Taastrup Kommune har fejret Flagdagen i ti år.

I år er det tiende gang, at Høje-Taastrup Kommune fejrer Flagdagen, hvor Danmarks udsendte hædres og æres.

Flagdagen markeres med et offentligt arrangement om dagen i samarbejde med Garderforeningen og et privat arrangement om aftenen for tidligere udsendte.

Andagt, mindehøjtidelighed og sammenkomst på Domhuspladsen

Flagdagen begynder med andagt kl. 10 i Taastrup Nykirke, som sognepræst Britta Vind står for. I anledning af ti års-jubilæet vil ”Det lille pigekor” synge i kirken og bidrage til at gøre andagten særlig stemningsfuld.

Kl. 10.45 er der fælles march fra Taastrup Nykirke til æresstenen i Magdas Park. Alle er velkomne til at deltage i marchen og mindehøjtideligheden med kransenedlæggelse, hvor Lars Prier, medlem af byrådet og initiativtager til Flagdagen, vil holde tale.

Der vil efterfølgende være en lille sammenkomst for veteraner i kommunen på Domhuspladsen foran Taastrup Bibliotek, hvor man bl.a. kan møde kommunens veteran-koordinator Berit Kanstrup.

”Det ligger Byrådet meget på sinde at ære de mange, som er eller har været udsendt for Danmark. Danmarks udsendte er med til at gøre en forskel ude i verden, og det er der grund til at sige tak for og være stolt af. Derfor betyder det også meget, at vi i år kan fejre ti års-jubilæum for markering af Flagdagen i Høje-Taastrup Kommune”, siger Lars Prier.

Reception for tidligere udsendte

Om aftenen inviterer Høje-Taastrup Kommune tidligere udsendte fra kommunen og deres ledsager til middag på rådhuset. Også ved dette arrangement markeres ti års-jubilæet med velkomstbobler, snacks og jazz med orkestret Acoustic Lounge på rådhusets tagterrasse med den flotte udsigt.

Den særlige gæst i år er Thomas Rathsack, som er tidligere jægersoldat og har været udsendt til bl.a. Irak og Afghanistan. Thomas Rathsack vil fortælle om sine oplevelser, og hvilke værdier han som soldat har værdsat højest, ligesom han også vil fortælle om kammeratskabet, hvorfor han er draget i krig, og hvilke personlige konsekvenser det har haft.

”Jeg ser frem til at fejre Flagdagen og hædre Danmarks udsendte og deres vigtige bidrag i områder med krig og uro. Flere udsendte har oplevet at arbejde under svære og ekstreme vilkår for at skabe mere trygge og stabile forhold rundt omkring i verdens brændpunkter”, siger borgmester Michael Ziegler.

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje