Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presserum Nyheder og aktuelt Fokus på fællesskaber i forslag til ny Idræts- og Bevægelsespolitik

Fokus på fællesskaber i forslag til ny Idræts- og Bevægelsespolitik

Kom med dine kommentarer til Høje-Taastrup Kommunes nye Idræts- og Bevægelsespolitik og kom med gode ideer til indsatser og samarbejder. Politikken er i høring frem til og med 1. september 2024.

En gruppe mænd spiller fodboldgolf på banen ved Hedehusene Ny Idrætspark. (Foto: Ty Stange).

Fællesskaber er i fokus i forslag til Idræts- og Bevægelsespolitik - som her ved fodboldgolf-banen mellem Hedehusene Ny Idrætspark og Egeskoven. (Foto: Ty Stange).

Fritids- og Kulturudvalget i Høje-Taastrup Kommune sender forslag til en ny Idræts- og Bevægelsespolitik i høring frem til september 2024. Herefter forelægges høringsinput for Fritids- og Kulturudvalget, inden politikken vedtages. 

Forslaget bygger videre på de gode erfaringer og samarbejder, der er skabt i de senere år. Her har kommunen i samarbejde med frivillige idrætsforeninger sat gang i en række aktiviteter, der har været med til at styrke bevægelsesglæden og få flere med i fællesskaber. De samarbejder skal fortsættes og styrkes i den nye Idræts- og Bevægelsespolitik, understreger formand for Fritids- og Kulturudvalget, Toke Elling: 

- Der sker en masse i Høje-Taastrup Kommune, og vi har rigtig mange dygtige frivillige foreninger, der har gode aktiviteter for alle aldre. Der er nogle helt unikke fællesskaber i foreningslivet, og mange foreninger har gjort en ekstra indsats for at få flere med i fællesskabet. Vi vil gerne støtte foreningslivet i fortsat at udvikle sig, så flere børn, unge og voksne får mulighed for at have et aktivt liv og være med til at bidrage i fællesskaberne, siger Toke Elling. 

I tråd med kommunens Udviklingsstrategi har Idræts- og Bevægelsespolitikken fokus på fællesskaber i bred forstand, med særligt blik for børn og unge samt mennesker, som har brug for at finde ind i et sundt fællesskab, og på vores fælles ansvar for en grønnere og mere bæredygtig kommune. Når politikken er færdig, skal ideerne blive til virkelighed i et bredt samarbejde med alle, der vil bidrage: 

- Nu sender vi forslaget til en ny Idræts- og Bevægelsespolitik i høring frem til 1. september 2024, og så håber vi, at rigtig mange vil komme med kommentarer og gode ideer til, hvordan visionen kan blive til virkelighed. Vi håber også at høre fra nogle af de borgere, der vil bidrage i et samarbejde om at få flere med i sunde fællesskaber. Jeres feedback og bidrag er vigtige for, at vi sammen kan skabe endnu mere bevægelse i hverdagen og endnu stærkere fællesskaber, hvor flere er med, slutter Toke Elling. 

Sådan gør du:

  • Læs forslaget til den nye Idræts- og Bevægelsespolitik her: www.htk.dk/hoeringer
  • Send dine input inden midnat den 1. september 2024 til Fritidkultur@htk.dk
  • Skriv eller ring til idrætskonsulent Signe Abildå - SigneAb@htk.dk – tlf. 2116 7113 - for flere oplysninger (træffes i juni og august).

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje