Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presserum Nyheder og aktuelt Hent en gratis bog - eller to - om Høje-Taastrup Kommune og Vestegnen

Hent en gratis bog - eller to - om Høje-Taastrup Kommune og Vestegnen

Bliv klogere på fortid og nutid, geografi, kultur m.m. og få inspiration til steder at besøge i din egen kommune og på Vestegnen.

Så er der inspiration til sommerhygge: På kommunens biblioteker i Hedehusene og Taastrup kan alle interesserede gratis hente Trap Danmarks to fine bøger om Høje-Taastrup Kommune. I bøgerne kan man læse om kommunen i fortid og nutid, illustreret med mange billeder. Og så kan man blive inspireret til steder at besøge.

Den ene bog handler kun om Høje-Taastrup Kommune. Den indeholder også et flot, trykt kort over kommunen og nabokommunerne. Den anden bog fortæller både om Høje-Taastrup Kommune og om kommunerne Albertslund, Glostrup, Rødovre, Ishøj og Vallensbæk. Med masser af information og billeder, giver bøgerne god inspiration til ture rundt til Høje-Taastrup Kommunes og hele Vestegnens dejlige naturområder, historiske steder som Vestvolden, kulturinstitutioner og fritidsanlæg m.m.

Boggave støttede godt formål

At de to bøger kan hentes kvit og frit på bibliotekerne i Hedehusene og Taastrup skyldes, at Høje-Taastrup Kommune sidste år fik tilbud om at købe bøgerne om kommunen fra forlaget Trap Danmark. Trap Danmark har lavet bøger om alle landets 98 kommuner, som indeholder den væsentligste viden om geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst, arkitektur, etnologi samt samfunds- og erhvervsliv i hver kommune.

Ved at købe hele restlageret om Høje-Taastrup Kommune fik kommunen forhandlet de ca. 3000 bøger ned til en pris en pris af 10 kr. stykket. Normalprisen for de indbundne bøger er over 300 kr. Bøgerne blev i første omgang uddelt i forbindelse med Høje Tastrup Dagen den 1. juni. Her stod de lokale Rotary-klubber for uddelingen af bøger, og de modtog i den forbindelse frivillige bidrag til BROEN Høje Taastrup, som hjælper trængte børn med tilskud til fritids- og idrætsaktiviteter.

- Bøgerne er tiltænkt som en gave til de af kommunens borgere, der er interesserede i at vide mere om vores fortid og nutid. Bøgerne skal ud at leve, og ved at forære nogle paller til Rotary får vi let og elegant distribueret en masse bøger ud til vores borgere. Og så håber jeg bare, at folk har lyst til at betale for bøgerne – og gerne lidt mere end den flade 10’er, vi gav pr. styk. For på den måde har vi alle støttet BROEN Høje Taastrup og det vigtige arbejde, BROEN udfører, sagde borgmester Michael Ziegler i forbindelse med Høje Taastrup Dagen.

Rigtig mange valgte at støtte det gode formål, samtidig med at de hentede sig en gratis bog eller to på Høje Taastrup Dagen. Nu udleveres restoplaget så via bibliotekerne, og forhåbentlig vil endnu flere få fornøjelse og inspiration af bøgernes righoldige fortællinger.

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje