H.K.H. Prins Christian fylder 18 år den 15. oktober, og to unge fra Høje-Taastrup Kommune får mulighed for at være med til gallafest i den anledning. Foto: Franne Voigt © 

I hele landet er mange optaget af spørgsmålet om, hvem der skal til bal på Christiansborg og fejre H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag, efter at Kongehuset har inviteret landets kommuner til hver at sende to unge som gæster ved det store gallataffel på prinsens fødselsdag den 15. oktober. Det er op til hver kommune at finde ud af, hvordan man vælger de to unge.

I Høje-Taastrup Kommune er det besluttet at bede seks uddannelses-, kultur- og idrætsinstitutioner og -foreninger om at indstille hver to kandidater som mulige repræsentanter for Høje-Taastrup Kommune. Blandt de i alt 12 indstillede kandidater vil borgmester Michael Ziegler herefter vælge de to, der bliver Høje-Taastrup Kommunes repræsentanter ved fødselsdagsfesten på Christiansborg.

Skal stå bag de unge

De seks uddannelses-, kultur- og idrætsinstitutioner og -foreninger er: Høje-Taastrup Gymnasium, Ungdomsskolen/LINIE 10, FGU-Skolen Øst, Kulturskolerne, Hedehusene Gymnastikforening og Taastrup FC.

Fremgangsmåden er valgt for at sikre, at der er voksne omkring de unge, som kan stå bag de unge og støtte dem i den særlige opgave og oplevelse, der venter som gæst i Kongehuset.

Og de seks uddannelsesinstitutioner og idrætsforeninger er valgt med udgangspunkt i, at de unge skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i arrangementet. Og så er de valgt for at sikre, at der bliver en bredde i de indstillede kandidater: Nemlig fra både idrætten, kulturen og forskellige uddannelsesinstitutioner.

De unge, der indstilles, skal opfylde enkelte kriterier: De skal være fyldt 18 år på tidspunktet for afholdelse af fødselsdagen og som udgangspunkt være 18 år på dagen for arrangementet. Der skal indstilles kandidater af forskellige køn. Og Kongehuset beder om, at de unge skal repræsentere hele landet og dets mangfoldighed

Og så skal de unge være indstillet på, at der vil være stor medie-interesse, både lokalt og fra landsdækkende medier.

Høje-Taastrup Gymnasium, Ungdomsskolen/LINIE 10, FGU-Skolen Øst, Kulturskolerne, Hedehusene Gymnastikforening og Taastrup FC skal indstille deres kandidater med en kort motivation/beskrivelse af de to unge, og hvorfor de ønsker at deltage som repræsentant for kommunen ved arrangementet.

Tidsplanen

De seks uddannelses-, kultur- og idrætsinstitutioner og -foreninger har netop fået brev om, at de bedes påtage sig opgaven med at indstille hver to unge. De skal senest den 6. september indsende deres bud på to kandidater med en kort motivation/beskrivelse af de to unge, og hvorfor de ønsker at deltage som repræsentant for kommunen ved prinsens fødselsdag.

Herefter vil borgmesteren udvælge to unge, som bliver Høje-Taastrup Kommunes repræsentanter. De to unge får direkte besked i begyndelsen af uge 37 – samme uge, som der er frist for kommunens tilbagemelding til Kongehuset.