Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presserum Nyheder og aktuelt Kom til natur- og kultursjov for hele familien, når Kroppedal Museum åbner nye aktiviteter

Kom til natur- og kultursjov for hele familien, når Kroppedal Museum åbner nye aktiviteter

Tag børnene eller naboen i hånden og kom ud til et brag af en åbningsdag lørdag den 22. juni klokken 11-18, når Museet i Vestskoven åbner med taler, aktiviteter og indslag for alle aldre.

Lørdag den 22. juni åbner Kroppedal Museums nye have med et spændende program for alle aldre. Mød biolog og naturformidler Vicky Knudsen, der fortæller om ’Vickys vilde verden’, og møde den fantastiske naturtryller Gustav Urth. Tag med på naturvandring i børnehøjde, prøv kræfter med træhåndværk i Ragnas snittehjørne eller tag med museumsdirektør Mads Thernøe på omvisning på Kroppedal Museum. Der skal nemlig være plads til alle, når museet tager Vestskoven i brug på en helt ny måde.

Spritny naturforhindringsbane

Museumshaven er blevet ombygget, og der er masser af spændende nye ting at gå på opdagelse i. Har du lidt for meget energi, og kan du ikke sidde stille? Så giv dig i kast med hovedstadsområdets længste og sjoveste naturforhindringsbane for både børn og voksne. På åbningsdagen kan man gøre sig fortjent til et Naturbanediplom, når man klatrer, balancerer og kæmper sig igennem forhindringerne og de opgaver, banen stiller.

Har du brug for en pause fra alle de sjove aktiviteter i haven? Det er der også plads til. På åbningsdagen holder Kroppedal Museum nemlig åbent kl. 11-18, så man kan gå på opdagelse i alt fra vikingerne på Vestegnen til en udstilling om livet på den internationale rumstation med Andreas Mogensen.

Man kan også tage en pause og nyde solen i den hyggelige skovlounge, mens børnene går amok i havens tilbud. Bliver du sulten eller tørstig i løbet af dagen, kan du også købe mad og drikkevarer i haven. Her er nemlig noget for hver en smag til åbningsdagen for Museet i Vestskoven.

Tag familien med i skoven

Med Kroppedal Museums nye projekt, Museet i Vestskoven, forsøger museet i de kommende år at få familier til at bruge skoven på en anden måde. Skoven er et frirum, hvor man kan samles og gå på opdagelse i fællesskab. Med støtte på i alt 7 millioner kroner fra Nordea-fonden vil projektet Museet i Vestskoven skabe en ramme i skoven, som gør oplevelser med natur- og kulturhistorie mere tilgængelige for alle - både på åbningsdagen og over de næste år.

-Vestskoven har så meget spændende at byde på, som vi håber, at flere vil tage del i sammen med os. Med vores to naturformidlere – med baggrunde i arkæologi og biologi – vil vi vise den interessante natur og kulturhistorie, der knytter sig til området herude. Alle kan se frem til en masse spændende aktiviteter i Vestskoven de næste år, fortæller museumsinspektør Julie Ring.

Aktiviteter i sommerferien

Efter åbningsdagen lørdag den 22. juni står museumshaven klar til sommerferie- og familiebesøg fremadrettet. Vil man gerne ud til et spændende arrangement eller en sjov aktivitet, er haven klar. Og i skolernes sommerferie vil museets naturformidlere stå klar med aktiviteter for hele familien hver onsdag og fredag kl. 13-15.

Derudover kan man også komme forbi til bålhygge med Kroppedals unge museumsværter hver weekend fra start juli til slut september. Læs mere om Kroppedal Museum her.

Fakta: Hvad er Museet i Vestskoven?

Kroppedal Museum har med støtte fra Nordea-fonden startet projektet ”Museet i Vestskoven”. Projektet vil forsøge at få familier til at bruge Vestskoven mere. Målet er at skabe større interesse for den fælles natur og kulturhistorie hos børnefamilierne i lokal- og Københavns-området. Vestskoven har så meget spændende at byde på, og mange flere skal kende mulighederne. Læs mere om projektet Museet i Vestskoven her.

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje