Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presserum Nyheder og aktuelt Kroppedal Museum får 7 mio. kroner til nyt natur- og kulturprojekt

Kroppedal Museum får 7 mio. kroner til nyt natur- og kulturprojekt

Kroppedal Museum har netop fået bevilget 7 millioner kroner til projektet Museet i Vestskoven. Støtten fra Nordea-Fonden skal give liv i skoven med nye aktiviteter og invitere nye målgrupper ud i det fri.

Børn leger køre trillebør

Med projektet Museet I Skoven vil Kroppedal Museum tilbyde flere aktiviteter med blandt andet naturvejledere til børn og familier og faciliteter som en ny forhindringsbane, skovlounge og shelter ved museet i Vestskoven. (Foto: Kroppedal Museum).

 

Kroppedal Museum ønsker, at alle borgere i lokalområdet vil bruge Vestskoven, og et nyt stort projekt, kaldet Museet I Vestskoven, skal bidrage til at indfri målet.

"Der er nogen, der skal have en hjælpende hånd for at bevæge sig ud i naturen. Det vil vi rigtigt gerne give dem. Museets naturvejleder vil tilbyde aktiviteter arrangeret i samarbejde med lokale foreninger som Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Naturfredningsforening", fortæller Mads Thernøe, der er direktør på Kroppedal Museum.

”Vi vil gøre en særlig indsats for at invitere borgere med anden etnisk baggrund end dansk til at deltage i aktiviteterne. Det er ingen hemmelighed, at denne gruppe ikke benytter hverken skoven eller museet særligt meget. Derfor vil vi samarbejde med de sociale helhedsplaner i de store boligområder i Høje-Taastrup og Albertslund. Sammen vil vi tilrettelægge arrangementer, der passer til de ønsker, beboerne har,” siger Mads Thernøe.

Vil lukke naturen ind på museet

I museets smukke, gamle gårdhave skal der etableres en række nye faciliteter, som vil være frit tilgængelige for alle. Først og fremmest skal etableres en stor forhindringsbane, der snor sig igennem skoven. Forhindringsbanen bliver tilpasset, så den er udfordrende for både små og store gæster.

”Det er vores ambition, at forhindringsbanen skal være områdets sjoveste naturlegeplads”, lyder planen fra Mads Thernøe.

Det er Nordea-fonden, der bevilger de 7 mio. kroner til projekt Museet i Vestskoven. Det er samme fond, som i 2016 stod bag finansieringen af vikingebroen, der ligger få hundrede meter fra museet.

"Kroppedal Museum har rigtig gode erfaringer med at lave formidlingstilbud til børn og børnefamilier i lokalområdet. Med støtten fra Nordea-fonden får museet nu mulighed for at etablere nogle helt nye udendørs faciliteter, som vil bidrage til at skabe gode oplevelser i det fri. Samtidig har museet også en ambition om at række ud til nogle af de målgrupper i lokalområdet, der i mindre grad benytter sig af museets tilbud. Den ambition vil vi gerne bakke op om hos Nordea-fonden,” siger Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden.

Forventningsfulde borgmestre

Kroppedal Museum ligger i Vestskoven mellem Albertslund og Høje-Taastrup Kommuner, som sammen med staten yder driftstilskud til museet. Og det glæder naturligvis kommunernes borgmestre, at der kommer flere aktiviteter for børnefamilier i deres område.

Albertslunds borgmester, Steen Christiansen, siger: "Jeg er meget glad for, at det er lykkedes for Kroppedal Museum at rejse midler til Museet i Vestskoven, som helt sikkert vil komme en masse borgere fra Albertslund til gavn og glæde. Det er vigtigt, at børn og unge bliver opmærksomme på alle de spændende muligheder, der ligger og venter ude i Vestskoven".

Hans kollega i Høje-Taastrup, borgmester Michael Ziegler, supplerer: "Der er ingen tvivl om, at projektet Museet i Vestskoven bliver et stort løft - ikke kun for Kroppedal Museum - men for alle borgere i Høje-Taastrup. De nye faciliteter vil helt sikkert få mange flere ud i Vestskoven".

FAKTA OM PROJEKT MUSEET I VESTSKOVEN

To naturvejledere vil fast være tilknyttet projektet. De vil sikre, at der er masser af liv og arrangementer for de gæster, der besøger Museet i Vestskoven.

Projektet kommer til at sætte fokus på sammenhængen mellem natur- og kulturhistorien. Blandt andet vil museet tilbyde gratis undervisning til skoler og daginstitutioner.

Der kommer forhindringsbane, skovlounge og shelters. Desuden skal der etableres et madpakkehus og en bålhytte, så gæsterne altid kan sidde i tørvejr og spise deres mad eller deltage i nogle af de mange aktiviteter, der fremover bliver et fast tilbud til museets gæster. F.eks. regner museet med ofte at tænde et bål, så gæster kan tilberede deres medbragte mad eller bage snobrød.

En skovlounge med lækre møbler skal invitere skovens gæster ind i haven, hvor de kan drikke en kop kaffe, mens de nyder den smukke have og skoven. Skoleklasser, institutioner og foreninger kan overnatte i et shelter i forbindelse med aktiviteter på museet, f.eks. stjerneaftener.

Projektet vil forløbe over en periode på tre år.

FAKTA OM KROPPEDAL MUSEUM

Kroppedal Museum er et kulturhistorisk museum med ansvar for at formidle historien i Albertslund og Høje-Taastrup kommuner. Museet har desuden det nationale ansvar for den danske astronomihistorie. Museet arbejder med alt fra stenalderbopladser til rumstationer.

Kroppedal Museum ligger i Vestskoven og er det perfekte udgangspunkt for en skovtur og kulturoplevelser for hele familien. Midt i Store Vejle Ådal ligger verdens største rekonstruerede vikingebro.

Læs evt. mere på Kroppedal Museums hjemmeside

FAKTA OM NORDEA-FONDEN

Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål. Hvert år uddeler fonden ca. 700 mio. kr. til projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje