Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presserum Nyheder og aktuelt Ny folkepark på vej i Taastrup

Ny folkepark på vej i Taastrup

Et nyt, sammenhængende grønt stræk fra Taastrup Idrætscenter til Højgårdstoften er i støbeskeen - kom til kickoff-arrangement for hele familien 25. februar i Taastrup Idrætscenter.

Byrådet inviterer alle til et festligt kickoff-arrangement om en ny folkepark i Taastrup.

Folkeparken skal gå hele vejen fra Parkvej ved Taastrup Idrætscenter, over idrætsområdet, gennem Mølleparken, fortsætte gennem det tidligere vandindvindingsområde ved Blåkildevej, passere grunden ved Blåkildecentret og videre gennem det sydlige vandindvindingsområde ved Højgårdstoften. Samtidig skal Folkeparken forbindes med de øvrige grønne og rekreative områder i kvarteret. Hele Folkeparken bliver 1,7 km. lang.

- Den nye folkepark skal være et attraktivt grønt mødested for alle, og vi vil gerne skabe parken sammen med borgerne – det er jo led i vores ambition om, at borgerne i Høje-Taastrup Kommune skal have max. en kilometer til et grønt område, siger Toke Elling, formand for Fritids- og Kulturudvalget.

Den nye park skal både binde sportsfaciliteter, parkområder, vandbassiner og naturområder sammen og styrke forbindelserne til de omkringliggende boligkvarterer. Det gælder bl.a. Blåkildeområdet, som i de kommende år står overfor en omfattende renovering og nye boliger. 

Folkeparken omfatter bl.a. også Vandværksparken ved Højgårdstoften, hvor kommunen i samarbejde med interesserede borgere har udarbejdet en visionsplan for området.  

Den nye folkepark skal være et attraktivt grønt mødested for alle, og vi vil gerne skabe parken sammen med borgerne – det er jo led i vores ambition om, at borgerne i Høje-Taastrup Kommune skal have max. en kilometer til et grønt område.

Toke Elling, formand for Fritids- og Kulturudvalget.

Kickoff 25. februar

Udviklingen af Folkeparken skydes for alvor i gang med et kickoff- arrangement søndag den 25. februar kl. 10-12 i Hal B på Taastrup Idrætscenter. Alle er velkomne, og alle sejl er sat til med et program, hvor børnene også kan være. Så kig forbi til en sjov søndag og kom med idéer og input til Folkeparken.

Program for kick off’et

Kickoff-arrangementet varer to timer og består af to ens sessioner af en times varighed, så man kan vælge at møde op kl. 10-11 eller kl. 11-12. Programmet består af korte indlæg med information om projektet, og der vil være en række stationer, hvor man kan komme med input og ideer til Folkeparken: 

  • Velkomst og information om områdefornyelse Folkeparken
    Oplæg om baggrund og formål med områdefornyelsen Folkeparken. 

  • Input og idéer til Folkeparken
    Tematiske stationer hvor man har mulighed for at bidrage med viden og ideer til udviklingen af fremtidens Folkepark. Ved stationerne vil der være lokale aktører, kommunale repræsentanter og rådgivere. 

  • Afrunding og tak.   

Første projekt i gang i 2024

En foranalyse har peget på fem udviklingsområder for den nye folkepark: Ny ankomstplads ved Taastrup Idrætscenter, bedre udnyttelse af idrætsområdet til nye aktiviteter, udvidelse af Mølleparken, et samlet projekt for området ved Blåkildecentret og udvikling af den grønne forbindelse mod syd – herunder adgang og sammenhæng til Nyhøj-området.

Efter kickoff’et bliver der udarbejdet et såkaldt områdefornyelsesprogram i samarbejde med lokale foreninger, borgere og fritidsbrugere – programmet skal bl.a. indeholde projekter, tidsplan og budget 

Det første projekt om ankomst ved Taastrup Idrætscenter forventes at gå i gang i 2024.

Læs byrådssagen om projektet fra 13. december 2023.

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje