Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presserum Nyheder og aktuelt Pris til Høje-Taastrup Kommune for pionerarbejde med individuel sundhedsvejledning via app

Pris til Høje-Taastrup Kommune for pionerarbejde med individuel sundhedsvejledning via app

App-baseret, individuel sundhedsvejledning skaber resultater for borgerne. Nu er indsatsen blevet prisbelønnet.

Fem personer står med diplomer og gaver.

Modtagelse af tech-sundhedsprisen The Hermit: Fra venstre Lisa Bolting (Liva Health Care DK), Mads Borgstrøm-Hansen (Aalborg Kommune), og Janni Langøe, Sandra Nachdam Koch og Nana Møgelberg – alle tre fra Høje-Taastrup Kommune.

Høje-Taastrup Kommune har tirsdag sammen med Aalborg Kommune og firmaet Liva Health Care DK modtaget prisen Health Tech Implementation Award - også kendt som the Hermit – for kommunens pionerarbejde med at tilbyde individuel, skræddersyet sundhedsvejledning til borgere via app’en Liva. 

App’en Liva kombinerer digital teknologi med professionel menneskelig støtte, og juryen roste de tre prisvinderes fælles indsats for at nå flere mennesker og integrere forebyggende foranstaltninger i dagligdagen på en effektiv måde. 

Borgeren styrer tempoet

- Jeg er superstolt over, at vi har vundet Health Tech Implementation-prisen. Med Liva-app’en lykkes vi med at bruge teknologi til at give et både skræddersyet og fleksibelt tilbud om individuel sundhedsvejledning – det vi også kalder fremtidens fleksible velfærd. Det er et tilbud, som borgeren nemt kan passe ind i en travl hverdag, hvor borgeren selv styrer tempoet. Og det er et godt tilbud for borgere, der slet ikke trives med holdundervisning og lignende tilbud. Derudover har vi på denne måde mulighed for at hjælpe flere borgere, siger Jeanette Ingemann, der er formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Høje-Taastrup Kommune.

Kommunens sundhedskonsulenter er begejstrede for den nye måde at arbejde med sundhedsvejledning på – den er fleksibel og effektiv for både borgere og medarbejdere:

- Det betyder utrolig meget for os at vinde denne pris. Det udviklingsarbejde, som diætist Nana Møgelberg og jeg har lavet for at tilpasse Liva-appen til borgerne i Høje-Taastrup Kommune, har været det hele værd. Jeg er så glad for og meget stolt over, at vi får anerkendt vores arbejde i kommunens Liva-team ved at vinde denne pris, og det har stor betydning for borgerne i deres hverdag, at vi kan tilbyde denne fleksible digitale løsning, siger sundhedskonsulent Sandra Nachdam Koch fra Høje-Taastrup Kommunes sundhedscenter Espens Vænge.

Melisa tabte sig 30 kg

Og den individuelle, fleksible vejledning modtages med kyshånd af borgerne:

- Hjælpen er hele tiden tæt på, når man har en sundhedsvejleder gennem Liva, har borgeren Melisa tidligere fortalt.. Hun havde på det tidspunkt opnået et vægttab på 30 kg i sit forløb.

I alt 322 HTK-borgere har foreløbig deltaget og nået mål inden for kost, rygning, motion, trivsel m.m. Det er borgeren selv, der sætter sit mål og løbende kan følge sine resultater via app’en. Forløbet bliver altså helt tilpasset den enkelte. Og forløbene kan vare længere end traditionelle holdtilbud.

Pristildelingen med The Hermit er en dejlig påskønnelse af indsatsen, som naturligvis fortsætter. Man visiteres til tilbuddet: Læs evt. mere om Liva her. Eller kontakt egen læge eller Sundhedscentret Espens Vænge, hvis du tænker, at et sundhedsforløb via app’en Liva måske kan være en mulighed for dig.

Læs evt. mere om Høje-Taastrup Kommunes arbejde med den app-baserede, inviduelle sundhedsvejledning her: Individuel sundhedsvejledning via app nomineret til sundhedspris

 

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje