Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presserum Nyheder og aktuelt Spejdernes Lejr vender tilbage til Hedeland i 2026

Spejdernes Lejr vender tilbage til Hedeland i 2026

Foreningen Spejderne, Høje-Taastrup og Roskilde Kommune har indgået aftale om, at Hedeland Naturpark skal danne rammen om Spejdernes Lejr 2026. Det er Nordens største spejderlejr, der hermed igen afholdes i Hedeland.

Foto af 35.000 spejdere samlet på skibakken i Hedeland Naturpark i sommeren 2022.

Spejdernes Lejr vender tilbage til Hedeland i 2026. Her et foto fra festlighederne i 2022. (Foto: Johnny Kristensen).

Endnu engang ventes 35.000 spejdere og 50.000 gæster på besøg i Hedeland Naturpark, når Spejdernes Lejr 2026 holdes i området. Foreningen Spejderne, Høje-Taastrup og Roskilde Kommune har indgået aftale om, at Hedeland igen i 2026 danner rammen omkring afholdelsen af Spejdernes Lejr - sidst skete det i 2022. Spejdernes Lejr er Nordens største spejderlejr, og gennem sine ni dages varighed en by med et indbyggertal på størrelse med Slagelse.  

”Vi glæder os helt vildt til at gøre brug af Hedeland Naturparks smukke omgivelser, hvis bakker og grusgrave inviterer til at skabe sjove og udfordrende friluftsaktiviteter for vores mere end 35.000 deltagende spejdere fra hele landet,” udtaler Cecillie Viborg Nielsen, den ene af de to kvinder, der står i spidsen for den primært frivilligt drevede event.

”Det er rigtig fedt, at der er stor interesse for spejderbevægelsen. Derfor glæder vi os til, at Spejdernes Lejr 2026 både bliver en god lejroplevelse for alle spejderne og for de tusindvis af mennesker, som vi håber, vil besøge lejren og opleve, hvad spejderlivet anno 2026 er,” uddyber den anden lejrchef Marie Torp Christensen.

Det er første gang, at Spejdernes Lejr afholdes samme sted som tidligere, og det tager vi som en stort skulderklap til Hedelands naturområde og til de mange aktiviteter, som både Høje-Taastrup og Roskilde Kommune kan tilbyde deltagerne og gæsterne på lejren

Michael Ziegler, borgmester, Høje-Taastrup Kommune

Værtskommuner glæder sig til mindst 80.000 besøgende

Roskilde Kommune og Høje-Taastrup Kommune deler værtskabet for Spejdernes Lejr 2026, og værtskommunerne ser frem til de mindst 80.000 besøgende:

”Det er første gang, at Spejdernes Lejr afholdes samme sted som tidligere, og det tager vi som en stort skulderklap til Hedelands naturområde og til de mange aktiviteter, som både Høje-Taastrup og Roskilde Kommune kan tilbyde deltagerne og gæsterne på lejren,” siger Michael Ziegler, borgmester i Høje-Taastrup Kommune.

”Vi lægger med glæde natur til deltagere og gæster. Det er det vildeste, ugelange fællesskab for børn, unge og voksne, og det var en kæmpe oplevelse at være værter for Spejdernes Lejr i 2022”, siger Tomas Breddam, borgmester i Roskilde Kommune. 

Som en del af aftalen mellem Foreingen Spejderne og de to kommuner, yder de to værtskommuner hver især et økonomisk tilskud på 4 millioner kroner til Spejdernes Lejr 2026.

Fjerde gang Nordens største spejderlejr afholdes

Spejdernes Lejr er Nordens største spejderlejr med sine forventede 35.000 spejdere fra ind- og udland samt cirka 50.000 gæster. Det er fjerde gang, at Spejdernes Lejr afholdes, og tidligere har den været afholdt i Holstebro (2012), i Sønderborg (2017) og Hedeland Naturpark (2022). 

Spejdernes Lejr er en tværkorpslig lejr, der afholdes af foreningen Spejderne, der er paraplyorganisation for de fem officielle spejderkorps i Danmark: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. Tilsammen tæller de fem korps mere end 70.000 medlemmer.

Fakta om Spejdernes Lejr:

-    Spejdernes Lejr varer i ni dage og afholdes hvert fjerde år i juli måned
-    Det forventes, at 35.000 deltagere og 50.000 gæster besøger lejren
-    Inden lejren, opføres der en midlertidig by med bl.a. hospital, beredskab, restauranter, scene, børnehave og over 300 forskellige aktiviteter
-    Den gennemsnitlige deltagers alder er mellem 10 og 12 år
-    Cirka 10 procent af deltagerne kommer fra andre lande end Danmark
-    Over 4.000 frivillige bidrager til at planlægge og eksekvere lejren
-    Spejdernes Lejr omsætter for knap 100 mio. kroner 

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje