Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presserum Nyheder og aktuelt Telemedicin giver nye muligheder for borgere med KOL

Telemedicin giver nye muligheder for borgere med KOL

TeleKOL er et nyt sundhedstilbud til dig med KOL. Du kan måle og holde øje med din KOL-sygdom hjemmefra og via video være i kontakt med en sygeplejerske.

Den telemedicinske løsning, TeleKOL, er et nyt sundhedstilbud til dig, der bor i Høje Taastrup Kommune og har svær KOL og/eller er psykisk påvirket af din KOL-sygdom. Med telemedicin kan du måle og holde øje med din KOL-sygdom hjemmefra. Samtidig har du løbende kontakt til en sygeplejerske fra kommunen, som følger med i dine målinger på sidelinjen. 

Gennem målingerne, og den løbende dialog med sygeplejersken, bliver du klogere på KOL, hvad du skal være ekstra opmærksom på, og hvordan du selv kan handle i bestemte situationer. 

Det rette udstyr  

Hvis tilbuddet er det rette for dig, får du udleveret det nødvendige udstyr efter en indledende samtale med en sygeplejerske:

  • En ilt- og pulsmåler
  • En lille skærm (tablet) til videokald
  • En vægt 

Du skal bruge udstyret til at måle din iltmætning, puls og vægt derhjemme, i sommerhuset eller hvor du befinder dig. 

Sådan foregår det

Inden du starter op i tilbuddet, vil en sygeplejerske fra kommunen give en grundig vejledning i, hvordan du skal bruge udstyret, udføre og indsende målingerne samt svare på spørgsmålene. 

Du skal måle dine værdier 1-2 gange om ugen efter aftale med sygeplejersken eller din egen læge. Via skærmen kan du skrive til og modtage beskeder fra sygeplejen og I kan tale sammen over video. Det giver sygeplejersken mulighed for løbende at følge med i dine symptomer, justere din behandling og give den støtte og tryghed, du har brug for, uden du behøver at få besøg eller forlade dit hjem. 

Lægen skal henvise dig til telemedicin 

Hvis du tænker telemedicin kunne være noget for dig, skal du kontakte din egen læge eller hospitalslægen, som kan henvise dig til tilbuddet. Det kan være en god ide at tale med dine pårørende om tilbuddet.

Læs mere om TeleKOL på sundhed.dk.

Høje-Taastrup Kommune tilbyder også KOL-forløb og KOL-rådgivning - læs mere om disse tilbud.  

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje