Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presserum Nyheder og aktuelt Velkommen til Naturhuset Spirerne: En daginstitution med fokus på natur og udeliv

Velkommen til Naturhuset Spirerne: En daginstitution med fokus på natur og udeliv

Den 1. juni 2023 åbner Naturhuset Spirerne, som er et nyt børnehus i Høje-Taastrup Kommune.

Tre piger vander blomster

 

Naturhuset Spirerne får fokus på udeliv og natur og får en fin beliggenhed nær Selsmosen. (Arkivfoto: Ulrik M. Eriksen, SEES Media) 

Naturhuset Spirerne er et nyt børnehus i Høje Taastrup Kommune, som åbner den 1. juni 2023. Den nye daginstitution får til huse i nyistandsatte omgivelser, som både inde og ude vil have fokus på udeliv og natur. Adressen er Selsmosestræde 4 i Taastrup - tæt på de dejlige grønne omgivelser ved Selsmosen.

Naturhuset Spirerne er et lille miljø og kommer til at danne rammen om et børnefællesskab bestående af en vuggestuegruppe på 12 børn, en børnehavegruppe på 22 børn samt en specialgruppe bestående af 8 børn.

Profil: Natur, science og udeliv

Den pædagogiske profil for Naturhuset Spirerne vil være natur og science med en stor vægt på udeliv. Naturen og udelivet danner rammen om et styrket fællesskab mellem små og store og medvirker til, at alle børn opnår grundlæggende kompetencer som dannelse, medindflydelse og selvstændighed og ikke mindst også får troen på eget værd og opnår evnen til at være en god ven.

Samtidigt får alle børn konkrete erfaringer med naturen, der styrker deres nysgerrighed. Når børn udforsker naturen, får de også en helt særlig mulighed for at opleve menneskets forbundethed med naturen. Den slags oplevelser er med til at give børnene en begyndende forståelse for betydningen af en bæredygtig udvikling.

I Naturhuset Spirerne er vi særligt optagede af, at alle børn får adgang til aktivt at observere og undersøge naturfænomener i deres omverden. På den måde får børnene erfaringer med at genkende og udtrykke sig om naturvidenskabelige fænomener, årsag, virkning og sammenhænge, og de opnår en begyndende matematisk opmærksomhed.

For at det bliver muligt, er Naturhusets Spirernes dagligdag også præget af mange oplevelser i naturen – også på ture væk fra daginstitutionen til skov, strand, mark og sø. Vi bevæger os ud i verden med tog, bus og på cykel og har en nysgerrig og undersøgende tilgang med på tur.

Har du/I lyst til at vide mere om læreplanstemaet Natur, udeliv og science så læs mere her: Læreplanstemaet og de pædagogiske mål | emu danmarks læringsportal

Vi vil som udgangspunkt være mere ude end inde, og børnenes nysgerrighed på at eksperimentere og gå på opdagelse skal stimuleres af et rigt pædagogisk arbejde med naturen, dyrelivet, vejret og alt muligt andet, der findes imellem himmel og jord.

På den lange bane er det en forhåbning, at Naturhuset Spirerne får tilkoblet en skovbørnehave, som yderligere vil kunne støtte op omkring den pædagogiske profil.

Åbningstid

Naturhuset Spirernes åbningstid vil blive:
Mandag: 6.30-17.00
Tirsdag: 6.30-17.00
Onsdag: 6.30-17.00
Torsdag: 6.30-17.00
Fredag: 6.30-16.30

Ansøgning om plads

Vælger du/I, at jeres barn skal gå i Naturhuset Spirerne, så siger I også ja til at støtte op omkring børnenes liv udendørs. Det betyder især for jer forældre, at I skal sikre, at jeres børn har det rigtige tøj til at være ude i al slags vejr.

At sige ja til Naturhuset Spirerne betyder også, at I som forældre siger ja til at være med på den spændende rejse det er at skabe en ny institution, et nyt fællesskab og en ny kultur sammen med børn og personale. Vi skal udvikle os sammen og danne grundlaget for en skøn institution, hvor børn kan vokse og gro.

Du kan allerede nu skrive dit/jeres barn op til Naturhuset Spirerne via den digitale pladsanvisning.

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje