Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Fritid og udeliv Naturområder Hedeland

Hedeland

Hedeland er et stort natur- og fritidsområde med et særpræget og spændende landskab.

Det store naturområde er et af Vestegnens mest spændende landskaber for friluftsmennesker. Inde i Hedeland kan du bevæge dig rundt på hele 100 kilometers stisystemer.

Der er opstillet bord/bænkesæt og grillpladser flere steder i Hedeland, så du kan tilberede og nyde din medbragte mad. Derudover rummer det velplejede naturområde en lang række aktivitetsfaciliteter som golfbane, legeplads, fitnessudstyr, ridebane, fiskesø, gokart- og motocrossbane, petanquebane samt naturligvis den store skibakke og veterantogbanen.

Natur

Hedeland er et unikt stort og sammenhængende naturområde. Tidens udnyttelse af råstofferne har skabt en variation i landskabet, og det giver nu levesteder for rigtig mange sang- og vandfugle, insekter og sommerfugle, frøer og firben, samt blomster og andre planter.

Læs om geologi i Hedeland

Læs om gravhøje i Hedeland

Baggrund

Fra omkring år 1900 begyndte man at indvinde ler og grus i området. I 1977 blev der vedtaget en ny råstoflov, der betød, at der skulle udarbejdes plan for efterbehandling af alle grusgrave. Det gav ideen til at opbygge et genbrugslandskab til fritidsformål. I dag er det et 15 km2 stort natur og fritidsområde, med mange oplevelsesmuligheder.

Hedeland ejes og driftes af det offentligt ejet selskab I/S Hedeland. For mere information kontakt Hedeland.

Måske er du også interesseret i

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje