Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Fritid og udeliv Naturområder Røjlegrøfen Naturpark

Røjlegrøfen Naturpark

I kommunens sydøstligste hjørne ligger Røjlegrøften Naturpark - et skønt naturområde for hele familien.

Tag familien med under armen og besøg Røjlegrøften Naturpark. Her er der højt til loftet og oplevelsesmuligheder for enhver smag. Medbring madpakke eller tilbered jeres frokost på de opsatte grill, mens børnene leger på naturlegepladsen. Der er opsat bænker rundt i hele naturparken, hvorfra I kan nyde udsigten. Der er sat fuglekasser og rovfuglepinde op i hele naturparken og samtidigt er der sået blomsterblandinger, som tiltrækker mange fugle, sommerfugle og insekter.

Der er grusstier og græsstier rundt i hele området også på voldene - det er en oplagt til en motionstur i det grønne - til fods eller på cykel. 

I Røjlegrøften Naturpark finder du:

  • Motionsredskaber
  • Shelter med bålsted
  • Udsigtsplatform
  • Bord/bænke med overdækket solsejl
  • Hængekøjer
  • Rutsjebane
  • Liggestole
  • Grill Bådebro med siddemuligheder   

 

 

 

 

Fakta om Røjlegrøftens Naturpark

Naturparken er på ca. 92.500 m2 svarende til 14 fodboldbaner og har 3 regnvandssøer, et kuperet landskab og masser af dyre- og planteliv. Hvis du er heldig, kan du endda opleve råvildtet der holder til i naturparken. Parken er blevet til i samarbejde med lokale borgere og foreninger, og her har der været fokus på, at der både skal være plads til det vilde dyre- og planteliv, men også opholds- og aktivitetsmuligheder. 

Skoler og foreninger kan med tilladelse fra Driftsbyen sejle i kanoer og kajak på søerne. Bådebroen er stor nok til at der kan være en hel klasse på samme tid, hvis I ønsker at flytte undervisningen ud i det grønne.

Naturparkens legeplads overholder alle sikkerhedsstandarder.

Se også:

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje