Skip til hoved indholdet

Fritid og fællesskaber

I Høje-Taastrup Kommune er der mange muligheder for at have en aktiv fritid og være en del af fællesskaber – også hvis du har særlige behov.

Alle har ret til at være en del af et fællesskab. Sammen med dig bygger vi bro til personer, foreninger og tilbud, der er vigtige for dig.

I Høje-Taastrup Kommune er der flere forskellige muligheder for at finde fællesskaber eller foreninger, der passer til dig, og det du interesserer dig for. Her kan du læse mere om forskellige væresteder, hvor du kan komme forbi og få en snak og en kop kaffe eller the. Det kan også være, du gerne vil prøve at gå til en sport i en forening eller bare gerne vil ud og gå en tur nogle gange, når det passer dig. 

Du har også mulighed for at få en ledsager, der kan ledsage dig til de aktiviteter, du selv vil, og der er forskellige muligheder for at søge om økonomisk tilskud. 

Find information om:

I Høje-Taastrup Kommune ligger der forskellige åbne tilbud til dig, der søger fællesskaber med andre. Det kan være du er ensom, psykisk sårbar eller har en udviklingshæmning.

Det kan også være, du bare har brug for at snakke med én og vende noget af det, der fylder i din hverdag. 

Perron 74

Perron 74 er et sted, hvor du kan komme, som du er og bare være. Der er ikke faste aktiviteter, du skal deltage i, men vi har i årets løb nogle gode traditioner og tilbud, som du kan deltage i, hvis du har lyst.

Vi tror på, at udvikling sker i fællesskaber. Derfor bidrager Perron 74 til, at vi sammen skaber aktiviteter, der giver mening for dig.

Perron 74 har også en særlig afdeling for unge mellem 18 og 35 år.

Besøg Perron 74 her:
Parkvej 74
2630 Taastrup
Tlf: 92 43 65 82

Læs mere om Perron 74 og den særlige afdeling for unge

Fristedet

Fristedet er et tilbud, hvor du kan mødes med andre voksne med udviklingshandicap. Der er plads til alle, og vi har fokus på, at du skaber relationer og udvikling gennem samvær og selvvalgte aktiviteter. Aktiviteterne kan være hobbyværksted, diverse spil, TV, snak og hygge og besøg af venner og kærester. 

Der er tilbud om gruppevejledning om forskellige relevante emner som f.eks. seksualitet, seniorklub og madhold.

Hver åbningsaften er der mulighed for at spise sammen i Fristedet. Man kan købe mad i Fristedet eller medbringe sin egen mad.

Besøg Fristedet her:
Solsortevej 9C 
2630 Taastrup 
Tlf.: 43 35 26 49


Læs mere om Fristedet

Café Paraplyen 

Café Paraplyen er et åbent gratis tilbud, hvor alle er velkomne. Du skal ikke visiteres af kommunen eller registreres, og du kan være anonym.

I Café Paraplyen arbejder frivillige ildsjæle, og dem, der kommer, er socialt udsatte mennesker i Høje Taastrup og omegn, og ældre medborgere, som har brug for et varmt måltid mad og socialt samvær. Café Paraplyen tager udgangspunkt i interesse og omsorg for netop dig, og tilbuddet fokuserer på dine muligheder frem for dine begrænsninger. 

Huset er et alkoholfrit og inddragende fællesskab. Aktiviteterne i huset kan lede til, at du udvider dine kontakter og dit netværk. Aktiviteterne kan være: aftenåbent, ansigtsmassage, billard, banko, bowling, cykelture, gældsrådgivning, samtaler, motion m.m.

Besøg Café Paraplyen her:
Kingosvej 24A
2630 Taastrup.

Læs mere om Café Paraplyen

Kommunens åbne tilbud er oprettet efter servicelovens § 104


Samlingspunktet for unge over 18 år i samarbejde med Ungdommens Røde Kors

For dig, der gerne vil være sammen med andre og lære nye at kende. Samlingspunktet er madlavning, spisning og hygge i fællesskab. Med tiden bliver der også mulighed for at deltage i andre aktiviteter, som du er med til at vælge.

Frivillige fra Ungdommens Røde Kors er værter og vil sørge for trygge rammer og en god stemning. Samlingspunktet er et samarbejde mellem Ungdommens Røde Kors, FGU (Forberedende Grunduddannelse) og Høje-Taastrup Kommunes Ungeguider, Ungdomsskole og værestedet Perron 74.

Hvis du gerne vil høre mere, kan du sende en sms til 20 22 09 92 eller en mail madklubtaastrup@urkmail.dk, og du bliver ringet op af en fra Ungdommens Røde Kors.

Samlingspunktet mødes hver mandag kl. 16.00-20.00:
FGU Øst
Rugvænget 7
2630 Taastrup

Perron 74 – specifikt for unge

Perron 74 er et værested for unge mellem 18 og 35 år, der bor i Høje-Taastrup Kommune. På Perron 74 prioriterer vi medbestemmelse, så du er med til at skabe det værested du ønsker og har brug for.

Perron 74 afholder dialogmøder hver 3. mdr. hvor du selv har indflydelse på, hvad der skal vendes.

Besøg Perron 74 her:
Parkvej 74
2630 Taastrup
Tlf.: 92 43 65 82


Læs mere om Perron 74 for unge

Perron 74 er oprettet efter servicelovens § 104.

 

Sundhedsfællesskabet samler en række forskellige gratis motionshold, der særligt er for voksne med psykisk sårbarhed. Sundhedsfællesskabet er et samarbejde mellem flere kommuner, så derfor er der hold i forskellige byer omkring os.

Se de forskellige hold her – og hvordan du tilmelder dig

I byens foreninger finder du lige den motionsform du kan tænke dig – også på begynder niveau.

Det er ikke altid nemt at starte som ny, og derfor sørger disse foreninger for at tage ekstra godt imod alle – også hvis du har brug for, at de tager særlige hensyn til dig. Her er der altid plads til en til.

Læs mere om motionstilbud

 

Find andre foreninger

Der er også mange spændende kulturelle foreninger i byen. Kontakt eventuelt kommunens medarbejder, som kan hjælpe dig med at finde den forening, der passer til dig, så du kan få en god start.

Find en forening

Det er ikke gratis at være medlem af en forening, men du kan måske få økonomisk tilskud til at dække udgiften.

Læs mere om økonomisk støtte

Gå en tur med andre

Der er også gåhold i kommunen, hvor du er velkommen til at gå med. Det er en del af projektet ”Bevæg dig for livet”, som kommunen deltager i. Det er sundt at komme ud i den friske luft og bevæge sig – og gerne sammen med andre.

Læs mere om "Gå med"

 

Tilbuddet om ledsagelse henvender sig til dig, som er mellem 18 år og folkepensionsalderen og ikke kan færdes alene til selvvalgte aktiviteter på grund af betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.

Du er f.eks. kørestolsbruger, blind, har en hjerneskade eller en personlighedsforstyrrelse. Selvvalgte aktiviteter er f.eks. indkøb, ture i naturen eller fritids-, kulturelle og sociale aktiviteter. 

Formålet med ledsagelse

Formålet med støtten er at forbedre dine muligheder for at deltage i aktiviteter uden for hjemmet til trods for dit handicap. Støtten skal altså øge dine muligheder for selvstændigt at forfølge dine egne interesser og derigennem udvikle kompetencer og blive del af fællesskaber, som bidrager positivt i dit liv.

Du bestemmer selv hvilke aktiviteter, du har brug for at blive ledsaget til. Det er muligt at spare timer op i ordningen. 

Dine udgifter i forbindelse med ordningen

Du skal selv betale dine egne og din ledsagers udgifter til transport, entrébilletter m.m. Du har krav på et beløb til dækning af udgifter i forbindelse med ledsagelsen. Beløbet bliver ændret hvert år, og du kan få den aktuelle sats at vide i forbindelse med, at du bliver tilkendt en ledsagerordning.

Høje-Taastrup Kommune anbefaler, at du får lavet et ledsagekort. Det er et personligt kort med billede, som giver adgang til forskellige kulturinstitutioner i Danmark, hvor man med kortet kan få prisreduktion på entrebilletter, offentlig transport etc. Det kunne f.eks. være Tivoli, Zoologisk Have mv.

Læs om ledsagekort

Hvordan kommer du med i ordningen?

Du kan ansøge om ledsageordning ved at henvende dig til Social- og Arbejdsmarkedscentret for at blive visiteret til ordningen.

Du finder kontaktoplysninger i kassen til højre på denne side, hvor du finder mailadresse og adgang til sikker post (hvis du vil sende dine personoplysninger til kommunen – du får brug for NemID/MitID). 

Du kan også ringe på telefon 43 59 16 90

Det er det private firma DUOS, der administrere ordningen for dig, der får ledsagelse. Du skal kontakte DUOS, hvis du har spørgsmål til dit timeforbrug, eller du ønsker at finde en vikar for din ledsager eller finde en ny ledsager.

DUOS Ledsagekontoret Tlf: 36 34 79 00
E-mail: ledsager@duos.dk

Læs mere om DUOS

Læs mere om dine støttemuligheder under

Kvalitetsstandard for Ledsageordningen efter servicelovens § 97


Det er ikke gratis at være medlem af en forening, men du kan måske få økonomisk tilskud til at dække udgiften. 

Hvis du har behov for økonomisk støtte til at betale kontingent, er der mulighed for at søge kontingentstøtte ved at skrive en mail med navn og telefonnummer til komogvaermed@htk.dk. Herefter vil du blive kontaktet hurtigst muligt.

Læs mere om støtte

Hvis du er psykisk sårbar eller tidligere har været med i Sundhedsfællesskabet, kan du også søge om tilskud til start i en forening og eventuelt til nødvendigt udstyr. 

Ansøg om fritidspas gennem Sundhedsfællesskabet

Hvis du har særlige udfordringer med transport kan Movias Flextur måske være noget for dig.

Flextur er et supplement til den kollektive trafik og omfatter kørsel fra adresse til adresse. En Flextur er ikke som en almindelig bustur. Du kan nemlig blive hentet derhjemme, i svømmehallen, i biografen eller hvor som helst. Og du kan naturligvis blive kørt hjem igen.

Læs mere om Flextur her

 

Fritid- og Kulturcenter

Telefon: 43 59 10 00 | e-mail: fritidkultur@htk.dk | TelefontiderAdresse

Social- og Arbejdsmarkedscenter

Telefon: 43 59 10 00  |   e-mail: bac@htk.dk  |  Telefontider  |  Adresse

Brug sikker mail (Digital Post), hvis du sender følsomme eller fortrolige oplysninger.

Læs også om

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Genveje