Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presserum Nyheder og aktuelt Oplev 18 vilde natur- og friluftsområder i Høje-Taastrup Kommune

Oplev 18 vilde natur- og friluftsområder i Høje-Taastrup Kommune

Hent inspiration til din næste udflugt i Høje-Taastrup Kommunes nye folder med et stort kort og beskrivelse af 18 vilde natur- og friluftsområder.

Find 18 vilde natur- og friluftsoplevelser i Høje-Taastrup Kommune på det nye kort, som borgmester Michael Ziegler og landskabsarkitekt i Driftsbyen Kristel Jelstrup Hansen her præsenterer i Egeskovens shelterområde. Egeskoven byder bl.a. på en ny bålhytte, et rigt fugleliv og mange muligheder for at være aktiv - fx discgolf. Og stier og opholdsområder har handicapvenligt underlag.

Et nyt kort over 18 vilde natur- og friluftsområder i Høje-Taastrup Kommune skal inspirere borgere og gæster til at komme ud og nyde kommunens mange grønne områder og de forskellige aktiviteter, de hver især byder på. På bagsiden af kortet er der derfor også en tekst med introduktion til natur og aktivitetsmuligheder i hvert af de 18 områder.

Høje-Taastrup Kommune er nemlig fuld af dejlige natur- og friluftsområder, og de fleste kan nås med offentlig transport såvel som med cykel og bil og evt. til fods.

Rige på natur og aktiviteter

De 18 områder er udvalgt, fordi de er særligt rige på oplevelser. Det kan både være muligheder for at nyde en rolig naturoplevelse såvel som muligheder for at folde sig ud i de forskellige aktiviteter for børn og voksne, som områderne tilbyder.

Kortet bygger videre på det oprindelige kort over Maratonringen, og man kan også på det nye kort finde både Maratonringen på 42 km og de fem kortere ruter, som forslag til en cykel-, løbe- eller gåtur.

Udover en beskrivelse af hvert af de 18 udvalgte natur- og friluftsområder er der en grafisk oversigt over faciliteter i de enkelte områder – fx markering af shelters, naturlegepladser, bålhytter, toiletfaciliteter m.v. samt muligheder for at spille discgolf, fodbold, krolf, petanque m.m.

Tilgængelighed er markeret

Det er også på kortet markeret, hvor der er stier, toiletter og parkering, som er handicapvenlige. Høje-Taastrup Kommune arbejder med at øge tilgængeligheden for alle borgere - fx med kørestol, barnevogn m.v.

Det handler især om, at stier og opholdsområder har fast underlag: Hertil benyttes tegl-knus, som er et bæredygtigt genbrugsmateriale, godt at gå på og meget synligt for svagtseende. Medlemmer af HTK’s Handicapråd har testet og godkendt det nye stimateriale.

Der arbejdes på, at ikke bare stier, men også opholdsområder ved shelters og bålpladser m.v. indrettes med henblik på tilgængelighed.

Stor interesse for shelters

Netop bålpladser, bålhytter og ikke mindst shelters er der stor interesse for - en interesse, der voksede under coronapandemien, og som fortsætter. Shelters, der ligger i grupper, kan bookes – så kan store grupper som spejdere, skoleklasser m.v. planlægge arrangementer med mange deltagere. Enkeltliggende shelters møder man bare op til.

Høje-Taastrup Miljø- og Energicenter tilbyder i øvrigt to gange i denne sommer, at familier kan deltage i en fælles overnatning i shelter i hhv. Egeskoven Friluftspark og Sengeløse Naturpark. Læs mere og find tilmeldingslink i Aktiv Sommer - Sheltertur Sengeløse Naturpark | Høje-Taastrup Kommune (nemtilmeld.dk)

Hent det nye kort over Høje-Taastrup Kommunes 18 vilde natur- og friluftsoplevelser på biblioteker, kulturhuse og idrætshaller, find de 18 vilde på https://www.htk.dk/Fritid/Udeliv/Vild-kommune eller find dem og mange flere oplevelser i app’en OplevHTK.

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje