Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Fritid og udeliv Naturområder Hakkemosen

Hakkemosen

Hakkemosen er et kæmpe naturområde, der med sin centrale placering, er et naturligt samlingspunkt for alle kommunens borgere. Du finder Hakkemosen mellem Lervangen og Teknologisk Institut. 

I Hakkemosen blomstre friluftslivet året rundt. Her kan du få gode naturoplevelser og opleve et varieret og rigt plante- og dyreliv. Du kan overnatte i Hakkemosens shelter, tænde bål og spise din mad under åben himmel eller blot tage et hvil i en af Hakkemosens hængekøjer. 

I Økobasen kan institutioner, foreninger og skoleklasser låne udstyr, der der inspirer og inviterer til at være aktiv og gå på opdagelse i naturen.være aktiv og gå på opdagelse i naturen.

Trolden Teddy Venlig

I Hakkemosen gemmer sig en kæmpe trold - Teddy Venlig. Teddy Venlig er lavet af genbrugsmaterialer.

Trolden er lavet af kunstneren Thomas Dambo, som også er kendt for sine store skulpturer i udlandet. Trolden er én ud af i alt seks trolde på Vestegnen. Du kan finde de andre trolde i Ishøj, Albertslund, Vallensbæk, Rødovre og Hvidovre Kommune, men også andre steder i verden, blandt andet i Australien, USA og Puerto Rico.

Naturens Dag i Hakkemosen

Første søndag i september måned, afholder kommunens Parkafdeling i samarbejde med lokale foreninger, Naturens Dag i Hakkemosen. Arrangementet afholdes fra kl. 10-14 og er gratis.

Fakta om Hakkemosen

Hakkemosen er et 425.000 m2 stor naturområde, der med sin centrale placering, er et naturligt samlingspunkt for alle kommunens borgere. Du finder Hakkemosen mellem Lervangen og Teknologisk Institut. 

Hakkemosen er dannet omkring den gamle lergrav efter Hakkemose Teglværk, og landskabet bærer stadig præg af lerudgravningerne.

Områdets søer og enge er beskyttet af naturbeskyttelseslovens §3. Beskyttelsen betyder at arealerne ikke må ændre karakter. Beskyttelsen omfatter ikke de omkringliggende arealer.

Måske er du også interesseret i

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje