Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Fritid og udeliv Udeliv Spis din kommune

Spis din kommune

Gå på opdagelse i naturens eget spisekammer og find spiselige bær og frugter og andre spændende planter.

Rundt omkring i dit lokalområde kan du finde spændende og spiselige ingredienser til din madlavning. Gå på jagt efter spiselige planter, bær, frugter, urter og svampe - eller fang en fisk i en af søerne. Tilbered din fundne mad i den fri natur eller tag den med hjem.

Den alsidige beplantning i kommunen gør det muligt at planlægge en rute rundt i dit lokalmiljø eller besøge helt nye steder i kommunen. Kun fantasien sætter grænser.

Så tag kurv og unger i hånden og begiv jer ud på nye eventyr.

Årstidens spisekammer

Forår

I foråret bugner naturen med skønne råvarer til madlavning. Allerede i starten af marts kigger de første brændenælder og mælkebøtter op fra jorden. Det er det første tegn på alle de lækre ingredienser, der venter jer i løbet af året. I månederne marts-maj skal I gå på jagt efter grønt som skvalderkål, brændenælder, mælkebøtter, løgkarse, fuglegræs og gåsefod. Med en smule planlægning kan I nyde en hel dag i naturen og tilberede jeres fundne råvarer over bål eller kan tage dem med hjem i køkkenet.

Sommer

I løbet af sommeren bugner naturen med lækre, solmodne og velsmagende bær og blomster, som er lige til at plukke. Så er det tid til at høste, samle og fylde smagen af sommer. Høsttiden er en fantastisk tid at nyde naturen på. I månederne juni-august kan I gå på jagt efter hyben, kløver, kamille, æbler, jordbær, brombær, blåbær og mirabelle, som alle kan bruges til at lave marmelade, saft eller som tilbehør til en lækker sommerret.

Sensommer og efterår

Fra sensommeren og i løbet af efteråret er det perfekt at gå på jagt efter svampe. Lån en bog om svampe på biblioteket, så I nemt og hurtigt er sikre på, at I plukker de rigtige svampe. Gå for eksempel på opdagelse efter Østershatte eller fløjsfod.

Vinter

Selv i vintermånederne kan man udnytte naturen i køkkenet. Selvom udvalget er lidt begrænset, er der stadig gode muligheder for, at gå på opdagelse i naturen. Tag for eksempel børnene med ud i skoven og pluk grannåle til en lækker kop te eller tag på fisketur til en af kommunens mange søer.

Find mad i dit lokalområde

I Charlottekvarteret i Hedehusene er der rig mulighed for at gå på jagt efter spiselig planter og bær. I området grønne strøg er der frugttræer som æbler, blommer og pærer. Der er også plantet nye træer med særligt fokus på tre temaer: 

  • Asien 
  • Norden/Nordamerika 
  • Mellemøsten. 

Du finder både valnødder, kongenødder, tyrkisk hassel og ægte kastanje. Sammen med frugttræerne i kvarteret er der skabt mulighed for udendørs ophold og samvær omkring spiselig vegetation. 

Se rutevejledning

Tag familien, venner eller naboen under armen og tag en tur i Engvadgårdsparken og pluk løs af naturens eget spisekammer. Nyd et æble i parkens vippestole, hængekøjer eller bord/bænkesæt.

Engvadgårdsparken ligger ved Fløng Skole, og i parken finder du tre frugtplantager med æbler, pærer og kirsebær og frugtbuske med af ribs, solbær og blåbær.

Se rutevejledning

I Fløngskoven er en nyplantet skov, hvor du kan finde hassel, valnød, kirsebær, æble, kastanje og vild pære samt hyld og slåen.

Fløngskoven er etableret som en folkeskov, hvilket betyder, at byens borgere, virksomheder og organisationer kan være med til at plante træer og pleje skoven. Målet er 17.000 løvtræer med lysninger og engarealer med frugt og nødder.

I tilknytning til skoven er der etableret et shelter med grillplads samt borde/bænkesæt, hvor I kan tilberede og spise den mad,  som I enten selv har samlet på turen eller har medbragt hjemmefra.

Så tag et smut forbi Fløngskoven, gå tur i det grønne og pluk frugt og nødder fra træerne. Er I eventyrlysten, så er der  mulighed for at overnatte i shelteret og lave mad over bål.

Fløngskoven er en nyplantet folkeskov, hvor der er plantet et væld af spiselig vegetation. Tag familien med på opdagelse og lær en helt ny skov at kende.

Se rutevejledning

Tag i Hakkemosen og få en unik mulighed for at finde spiselig vegetation, fange fisk i Hakkemosesøen og tilberede maden over bål, ved det flotte shelter.

I det naturskønne Hakkemosen findes et væld af muligheder for at gå på jagt i naturens spisekammer. Du kan blandt andet finde hassel, surbær, skovsvampe, vildt æble, æble, fuglekirsebær, vild pære og brombær samt brændenælder og mælkebøtter.  

Samtidig giver Hakkemosesøen mulighed for, at fange sin egen fisk. Ved søbredden ligger Hakkemosens skønne shelter og bålplads. Her har du mulighed for, at tilberede din mad over bål, og overnatte i det fri.

Se rutevejledning

Fiskeri i Hakkemosen

Fiskeri i Hakkemosen kræver fisketegn, hvis du er voksen. Søen er betalingssø, så du skal købe et fiskekort hos Borgerservice.

Læs mere om fisketegn, fiskekort og fiskning i kommunens søer

Leder I efter en park, hvor I kan slappe af i en hængekøje, lade ungerne lege på legepladsen og nyde godt af parkens frugttræer inden i smutter hjem igen?

Så er kulturhuset i Hedehusene lige noget for jer. Smør en madpakke og smut i parken ved kulturhuset i Hedehusene. Brug eventuelt en eftermiddag på at gå på jagt imellem parkens frugttræer- og buske – og pluk jeres egen frugt. Smag blandt andet på de søde kirsebær fra parkens flotte allétræer eller nyd et æble, mens du slænger dig i en af parkens liggestole. Eller vær aktiv med et spil petanque.

Om du er til afslapning eller sjov og ballede – så er der i denne bypark en aktivitet som er lige noget for dig.

Se rutevejledning

I Mølleparken kan du plukke frugter fra en af de mange frugttræer, mens du går en tur eller nyder udsigten fra en af parkens bænke. I parken finder du bl.a. pærer, kvæde, ramsløg, japansk kvæde, ægte kastanje, æble, hassel, fuglekirsebær, vingevalnød, valnød og bog.

Parken tilbyder også fitnessredskaber, discgolf og større sammenhængende græsarealer med mulighed for leg og boldspil. Tilsammen skaber dette et unikt åndehul i Taastrup by, hvor du kan træne i naturskønne omgivelser og bagefter nyde et æble på en bænk.

Tag hele familien med til en skøn dag i parken og gå på opdagelse blandt alle frugttræerne- og buske.

Se rutevejledning

Du kan hurtigt bruge en hel dag i Snubbekorsskoven for her er oplevelser for hele familien. Snubbekorsskoven drives uden brug af sprøjtemidler, og du kan nem plukke frugt og bær fra de mange frugttræer- og buske. I skoven er der også en skoveng, hvor der græsser heste.

Har du lyst til at udfordre din fysik, så er der masser af udfordringer på forhindringsbanen. Vil du overnatte, så bruge det dejlige shelter.

Snubbekorsskoven er placeret i den nordlige del af Taastrup, og de første tre træer blev plantet d. 30. maj 2014. Skoven er på 12.6 ha og består indtil videre af 35.000 træer og buske, som på sigt vil give 19 forskellige typer bevoksning. Træerne er tilpasset de lokale forhold, og du har her en unik mulighed for at følge træerne vokse op og se dyr og planter udvikle sig i de nye omgivelser. 

Tag dine børn med ud i Snubbekorsskoven og giv dem mulighed for at følge skovens udvikling.

I Tofteparken kan du nemt finde spiselige planter. Her kan du plukke mirabelle, kirsebær, paradisæbler, hassel, vildt æble, brombær, hyld og valnød. Særligt kirsebærtræerne er store og kraftige.

Tofteparken ligger som en grøn kile mellem Rødhøjgårdskvarteret og Toftekvarteret i Taastrup. Der er god plads til både ophold og leg. Efter et hvil på græsset, en omgang rundbold eller en tur omkring frugttræerne, kan I fortsætte gennem Tofteparken, som til sidst munder ud i St. Vejleådal. Her findes en overflod af brombær langs skrænten mod motorvejen, og der er små skjulte afkroge i parken.

Tager I en tur i Tofteparken, er I garanteret en god dag i skønne naturomgivelser med fri adgang til massevis af lækker frugt. Hvem kan sige nej til den oplevelse?

Se rutevejledning

Se også:

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje